Alle kondomer

Kondomet skal passe

Penisstørrelser varierer lige så meget som bryststørrelser, og ét kondom passer ikke til alle. Størrelsen på et kondom til mænd beregnes efter bredden og ikke efter længden, selv om den også varierer. Man måler bredden ved at lægge kondomet fladt ud på et bord. Det mindste kondom på det danske marked er 51 mm bredt, og det største er 56 mm. Længden varierer fra 175 mm til 210 mm.

Guide til brug af kondomer

Cremet kondom

Kondomet er forsynet med et tyndt lag glidecreme for at lette indføring i skeden (se også tørt kondom).

Dufte

Kondomer kan fås i mange forskellige dufte, herunder jordbær, banan, appelsin og mint (se også smag).

Dobbeltprofileret kondom

Kondomet har en indsnævring bag ved penishovedet og én til lidt længere oppe af skaftet.

Dupper

Små knoplignende forhøjninger på kondomet beregnet til at stimulere skeden.

Lige kondom

Et cylinderformet kondom med lige sider.

Profileret kondom

Kondomet har en lille indsnævring bag ved penishovedet.

Reservoir

En lille udposning på toppen af kondomet beregnet til at rumme sæden. Har kondomet ikke reservoir, fordeler sæden sig rundt om penishovedet.

Riller

Tværgående riller på kondomet beregnet til at stimulere skeden.

Smag

Kondomer kan fås i mange forskellige smagsvariationer, herunder jordbær, banan, appelsin og mint.

Spiralhoved

Kondom med spiralform dér, hvor den dækker penishovedet.

Tørt kondom

Kondomet er uden glidecreme, men er i stedet pudret ganske let - ofte med majsmel - der forhindrer gummisiderne i at klæbe sammen.

16-2-2010, artikkel fra Ekstra Bladet, http://ekstrabladet.dk/sex_og_samliv/article1300240.ece

Forkerte kondomer ødelægger sexlivet

Som om det ikke er pinligt nok at købe en pakke præservativer mede i den lokale Brugs - næ, hvis du køber en pakke small, fortæller du også indirekte andre intime ting til pigen bag disken.

Det kan få mange mænd til at købe for store kondomer. Men kondomer med forkert pasform reducerer den seksuelle nydelse, ikke kun for manden, der kæmper med det, men også for hans partner.

Desuden er der større sandsynlighed for, at det går i stykker, hvis det ikke har den rette størrelse

En undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet ’Sexually Transmitted Infections', viser, at 45 procent af de 436 mænd i alderen 18 til 67, der deltog i undersøgelsen, havde brugt kondomer, der passede dårligt indenfor de sidste tre måneder.

Det skriver australske adelaidenow.com.au.

Disse mænd havde dobbelt så stor sandsynlighed for, at kondomer gik i stykker og faldt af, og var præservativet var medvirkende årsag til at begge parter havde svært ved at få orgasme. Også den generelle seksuelle nydelse for parterne var reduceret.

Forkerte kondomer forårsager også potensproblemer, ligesom dobbelt så mange tog kondomet af, før samlejet var overstået.

Lav størrelserne om

Mændene udfyldte spørgeskemaer på det berømte sexforskningscenter Kinsey Institutes hjemmeside, som også stod for undersøgelsen. Forskerne erkender, at den derfor ikke nødvendigvis tegner et præcist billede, idet den bygger mændenes egne oplysninger. Men alligevel mener forskerne, at der burde offentlige tiltag for at oplyse mænd og kvinder om vigtigheden af, at kondomet passer.

En af grundene til, at så mange bruger forkert størrelse kondom, er, at mænd er meget følsomme i forhold til størrelse, mener Bill Yarber, der har været med til at lave undersøgelsen

- Det er ikke kvinder, der lider af penismisundelse - det er mænd, siger han og opfordrer kondomfabrikanterne til at ændre størrelsesangivelserne på pakkerne.

- Skriv stor på de små, ekstra stor på de store og så fremdeles.
 
Gummihat anbefaler derfor at du køber det korrekte kondom i rette størrelse. Du kan tjekke hele vores udvalg af kondomer her. Vi har noget for ethvert behov.