Velkommen til Gummihat.dk

Din indkøbskurv er tom.

Search Site
 • - diskret levering
 • - billigste priser
Sådan sætter du et kondom på

Tryk på nedenstående for at se hvordan du sætter et kondom på. Filmen taler engelsk, men er også meget selvforklarende i billeder. God fornøjelse.
 
Artikel fra sexogsamfund.dk http://www.sexogsamfund.dk/Default.aspx?ID=100

Kondom

Kondom er en nem præventionsmetode, der kan bruges af langt de fleste fyre.
Kondomet er oftest lavet af tyndt naturgummi og formet som et langt hylster. Kondomet rulles på fyrens stive penis inden samlejet. Ved udløsning opsamler kondomet sæden og beskytter på den måde mod graviditet. Kondomet beskytter også mod sexsygdomme som f.eks. klamydia og hiv.

Fordele.:

Hvis kondomet bruges rigtigt - og hver gang -, er der 97% sikkerhed for at undgå uønsket graviditet

 • Kondomet er den eneste præventionsmetode, der beskytter jer begge mod sexsygdomme som f.eks. klamydia og hiv
 • Kondomet giver kun sjældent bivirkninger
 • Alle kan købe kondomer - uanset køn eller alder

Det er ikke nødvendigt at tale med en læge, før du begynder at bruge kondom. Kondomer kan købes på alle apoteker, i supermarkeder, på tankstationer, i kiosker, via internettet m.v. Kondomer findes i forskellige former, størrelser og farver. Du kan prøve forskellige slags, og på den måde finde den type, som du /I synes bedst om.

Skal du ud at rejse, er det bedst at medbringe kondomer hjemmefra.

Sådan bruges kondomet

Et kondom skal være på under hele samlejet, fordi der kan komme sædvæske fra penis inden selve udløsningen - og sædvæske kan gøre en pige gravid. Kondomet beskytter heller ikke mod sexsygdomme, hvis det ikke er på fra starten af.

 

 1. Når penis er blevet stiv, trækkes forhuden helt tilbage fra penishovedet
 2. Har kondomet et reservoir (en lille tut for enden), holder du om reservoiret, så der ikke kommer luft i, se fig. 3
 3. Rul kondomet ned over penis, så glat som muligt. Der må ikke være luft i kondomet, se fig. 4
 4. Når kondomet når til forhuden, skubber du forhuden lidt frem, før du ruller kondomet helt ned til penisroden
 5. Når samlejet er slut, eller umiddelbart efter udløsning, skal fyren holde om kondomet ved roden af penis og trække sig ud, mens penis endnu er lidt stiv på den måde bliver sæden inde i kondomet
 6. Bind en knude på kondomet før det smides i skraldespanden. Kondomet må ikke skylles ud i toilettet, da det kan stoppe kloakkerne.

Hvis et kondom rulles forkert på, f.eks. med indersiden udad, kan det ikke bruges. Smid det væk og tag et nyt. Et kondom kan kun bruges en gang.

Det er en god idé, at du øver dig i at rulle kondom på, inden du skal være sammen med en partner. Så undgår I nogle af de ting, der kan føre til problemer med kondomet. Gør kondomet til en del af forspillet: Pigen kan, lige så vel som fyren, rulle det på. På den måde bliver kondomet også et fælles ansvar.

Kondom og skarpe genstande passer ikke godt sammen. Vær opmærksom på, hvorledes kondomerne håndteres og opbevares: skarpe negle, smykker og piercinger kan beskadige gummiet. Undgå også at opbevare kondomet i din pung eller i lommen.

Ulemper.:

 • Mange fyre mener, at følsomheden under samlejet bliver mindre, når de bruger kondom
 • Kondomet kan glide af under samlejet, hvis det ikke bruges rigtigt
 • Der kan løbe sæd ud af kondomet, hvis det ikke bruges rigtigt
 • Der kan gå hul på kondomet, hvis det udsættes for særlig belastning, eller hvis det ikke bruges rigtigt
 • Få mennesker oplever at være overfølsomme overfor gummi

 

 
 
 
 

 

 

   
 
 

Kondom sammen med anden prævention.:

Bruges kondom sammen med p-piller eller anden prævention, er risikoen for uønsket graviditet teoretisk set udelukket. Samtidig har du sikret sig mod at blive smittet med en sexsygdom.

Kondom og vandbaseret glidecreme.:

Er der tendens til tørhed i skeden, eller bruges kondom i forbindelse med analsex (samleje i endetarmen), anbefales brug af vandbaseret glidecreme sammen med kondomet. Vandbaseret glidecreme anbefales også ved samleje med kondom under menstruation, fordi menstruationsblodet kan udtørre gummiet. Den vandbaserede glidecreme øger sikkerheden i forhold til sexsygdomme væsentligt, fordi den forstærker kondomets holdbarhed og elasticitet. Oliebaseret creme, såsom vaseline eller bodylotion, opløser gummiet og øger risikoen for, at kondomet går i stykker. Samtidig kan parfumeret creme også give anledning til allergi, hvis det bruges i og omkring kønsdelene. Vandbaseret glidecreme kan f.eks. købes på apoteket.

Hvis kondomet svigter.:

Hvis kondomet går i stykker, fordi det ikke var på under hele samlejet, eller hvis der på anden måde kommer sæd i nærheden af skeden, så er der behov for nødprævention. Du kan købe nødprævention (fortrydelsespille) uden recept på apoteket. Denne behandling skal startes så hurtigt som muligt efter samlejet og senest 72 timer efter. Det er derfor en god idé altid at have en pakke nødprævention liggende -så er du nemlig forberedt, hvis kondomet svigter.

En anden mulighed er at få oplagt en spiral. Denne behandling kan anvendes op til fem døgn efter samlejet og har den fordel, at spiralen kan blive liggende som permanent prævention. Du skal kontakte din læge for at få lagt en spiral op.